Hare Majesteit Koningin Máxima opende vandaag in Amsterdam het nieuwe onderkomen van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij). De opening is het sluitstuk van een twee jaar durende renovatie waarbij een langdurig leegstaand en verwaarloosd pand in Amsterdam is omgetoverd tot het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland. In het verlengde van de missie om bij te dragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld, hebben de Goede Doelen Loterijen het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland tot stand gebracht. Hiermee hopen de Goede Doelen Loterijen anderen te inspireren. SOS Kinderdorpen en WNF ontvangen schenkingen

De Postcode Loterij, een van de succesvolste goededoelenloterijen ter wereld en de op twee na grootste private donor van goede doelen ter wereld, komt naar Noorwegen. SOS Kinderdorpen en het Wereld Natuur Fonds in Noorwegen zijn verheugd.


The Great Bubble Barrier winnaar Postcode Lottery Green Challenge 2018

De Amsterdamse start-up The Great Bubble Barrier is de winnaar van de Postcode Lottery Green Challenge 2018. Tijdens de finale wist de 29-jarige Anne Marieke Eveleens de internationale jury te overtuigen met haar ‘Bubble Barrier’, een revolutionair luchtbellengordijn om de plasticsoep in onze oceanen te bestrijden.
 


Op de éérste dinsdag van september is het in de aanloop naar Prinsjesdag traditiegetrouw Duurzame Dinsdag: een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, nam de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst. De koffer zit vol met 359 innovatieve en inspirerende ideeën uit de samenleving. De beste initiatieven zijn vandaag beloond. 

Daarnaast ontvangen ieder jaar op deze dag drie mensen die zich al jaren inzetten voor duurzaamheid een Duurzaam Lintje. Dit jaar is één van hen medeoprichter en directievoorzitter van de Nationale Postcode Loterij, Boudewijn Poelmann. Sigrid van Aken, directeur van de Postcode Loterij, nam het lintje namens Boudewijn Poelmann in ontvangst uit handen van Ruud Koornstra, ondernemer en eerste Energiecommissaris van Nederland die vorig jaar zelf een lintje kreeg opgespeld.